Vestuvių sezonas ilgėja! Susituokti nusprendę žmonės vis dažniau dairosi į kitus metų laikus, mat vasarą gąsdina ir kainos, ir galimi karščiai, ir itin didelė konkurencija dėl norimo fotografo, laiko bažnyčioje, pokylio vietos ir kitų svarbių paslaugų. Jau keletą pastarųjų metų stebima tendencija, kad vestuvių sezono pradžia iš gegužės-birželio pamažu persikelia į kovą-balandį. Wed.lt pateikia keletą patarimų, kaip nusprendus švęsti vestuves pavasarį, šventei suteikti išskirtinių, tik šiam metų laikui būdingų, akcentų.

Pavasariškos veiklos akcentas

Kai vestuvės vyksta vasarą, nesunku sugalvoti vasariškų pramogų – pasiplaukiojimai jachtomis, vaišinimasis ledais ar uogomis ir pan. Žiemą, linksmesni jaunieji nesibodi pastatyti senį besmegenį ar bent nuotraukoms papozuoti sniego gniūžtėmis besisvaidant, tačiau pavasarinės vestuvės ir jų fotosesijos dažnai lieka be jokio pavasariškos veiklos akcento. O juk tokių veiklų apstu! Galima drauge su svečiais ar jaunųjų fotosesijos metu pavasariniais upeliais paleisti popierinius laivelius, galima iš anksto numatytoje vietoje iškelti gandralizdį ar bent jau į atšilusią žemę medį pasodinti. Šios veiklos ne tik pagyvins vestuvines nuotraukas, bet ir suteiks šventei tikro pavasario, šylančio oro ir grįžimo į gamtą nuotaiką.

Pavasariškas maistas

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad pavasariški patiekalai Lietuvoje vargu ar gali būti labai įdomūs, mat šviežių uogų, vaisių, daržovių dar nelabai yra, o rudeniniai jau gerokai atsibodę, tačiau kiekvienas geras virtuvės šefas žinos kaip įpūsti pavasariškos nuotaikos Jūsų stalui. Valgomi gėlių žiedai, šviesios, švelnios spalvos, daug žalumynų, daigų ir lengvų patiekalų tikrai alsuos pavasariu. Pavasariškoms vestuvėms rinkitės lengvesnius desertus, naudokite našlaičių, tulpių, narcizų, žibučių žiedus maisto ir saldumynų puošyboje. Itin didelį įspūdį palieka valgomų gėlių žiedų naudojimas patiekaluose.Vestuvės pavasari

Dekoras

Vestuvių stiliui didžiausią įtaką turi pasirinktas dekoras. Nereikėtų eiti lengviausiu keliu ir imti viską dabinti šviesiai žalia ir geltona spalvomis, ant stalų statyti vazonėlius su želmenimis, į vazas merkti narcizus ir pan. – nepaverskite savo šventės Velykomis, išlikite originalūs. Pradedant bažnyčios, pokylio vietos puošyba ir baigiant jaunųjų aprangos akcentais – visur galima įpinti subtilių detalių, kurios vestuvėms suteiks pavasario dvelksmą. Pavasaris asocijuojasi su atgimimu, tyrumu, lengvumu, todėl ir dekoro detales reikėtų parinkti nešančias šią žinią – žibučių žiedai, pražydintos slyvų ar vyšnių šakos, plukės, netgi pienės gali tapti subtiliais pavasariškos šventės akcentais.

Pavasaris – atbundančios gamtos, veržlumo, šviesos ir šilumos metas, tad švęsti vestuves šiuo metų laiku iš tiesų prasminga ir gražu, tereikia pasirūpinti keletu pavasariškų detalių ir džiaugtis nepamirštama diena.

Komentarų nėra

Parašykite komentarą